Schoonheid

We kunnen het niet ontkennen, de Paranagua is een machtig mooie boot. En dat krijg je te horen. Echt waar! Als bewijs hier een aantal logboekfragmenten:

13 juni 2005: Rustdag Makkum

“We willen nog even de steigers van de haven afstappen. Terwijl Ad op me wacht op de steiger wordt hij aangesproken door een man die onze boot erg mooi vindt. Hij is de derde in tien dagen tijd. We zijn helemaal trots op deze reacties en lopen te glunderen.”

2007.1 (33)19 juni 2005: Van Edam naar Enkhuizen

“Rond drie uur meren we af in de aanbakhaven. Als we stilliggen, valt als eerste de hitte ons op. Het zweet breekt ons aan alle kanten uit. Met een onderlaken creëren we schaduw in de kuip en  het schermt ons direct af van toekijkende voorbijgangers. Het levert een grappig tafereel op. De mensen op de kade zien ons niet in de kuip zitten. Ze vinden onze boot mooi en praten daarover zonder dat ze weten dat wij ieder woord kunnen horen. We krijgen al snel buren. Ook zij vinden onze boot erg mooi en zo raken we gezellig aan de praat.”

2005.1 (5)23 juni 2005: Van Enkhuizen naar Amsterdam

“Als we de Oranjesluis uitvaren, komt een Vindö langszij varen. Ze vragen wat voor “merk” wij varen, want ze vinden hem erg mooi. Als even later dan de man van een ander schip met de duim omhoog gestoken ook roept dat we een mooie boot hebben, gloeien wij van trots.”

5 juli 2008: Van Makkum naar Stavoren

“Ad vertelde gisteravond nog in bed dat onze rokende buurman al bellend tegen een vriend had gezegd: “We liggen nu naast een schitterend, klassiek uitziend jacht met houten opbouw.” We vallen met een glimlach in slaap.”

Reageren is niet mogelijk